News

Plaatsen van Herinnering

Jul 27, 2023


Audio Wandeltocht in Bergen langs de woon- en werkplekken van Simeon ten Holt.

De routekaart à € 5,00 is verkrijgbaar bij de boekhandels in Bergen en bij de winkel van Museum Kranenburgh.
Of is te bestellen via info@simeontenholt.info

Deze unieke wandeltocht brengt U langs een aantal plaatsen waar Simeon heeft gewoond en gewerkt. De wandeling start bij het ‘Oude Raethuys’ richting zijn geboortehuis aan de Doorntjes en naar het zomerverblijf naast het huis van zijn goede vriend Adriaan Roland Holst en verder naar de bunker aan de Groeneweg. Vervolgens wandelt U naar de ‘Wolkenkrabber’, de laatste woonplaats van Simeon. De tocht brengt U ook naar het huis van Jacob van Domselaer, zijn piano inspirator. Via de locatie van het voormalige KCB aan het Plein komt U weer terug bij de Ruïnekerk alwaar de allereerste uitvoering was van het befaamde ‘Canto Ostinato’.

De wandeltocht, overigens ook goed te doen met de fiets, is uitgezet op een routekaart.

Hierop treft u een plattegrond van Bergen met daarop de locaties. Elke locatie is voorzien van een QR-code waarmee je eenvoudig via ‘Google Maps’ op de bestemming komt.

Aangekomen op een locatie verwijst er een tweede QR-code die verwijst naar een video-upload op You-Tube. Deze upload vertelt het verhaal dat betrekking heeft op de plek waar U bent.

Een Gsm-telefoon met voldoende bereik is dus voldoende om deze tocht te kunnen maken.

Aan te bevelen is gebruik te maken van ‘Air-pods’ of ‘headphones’.

De wandeling (circa 6 km) duurt ongeveer 2 uur.

De routekaart à € 5,00 is verkrijgbaar bij de boekhandels in Bergen en bij de winkel van Museum Kranenburgh.

De opbrengst komt geheel ten goede aan het fonds voor de plaatsing van het beeld van Simeon in de tuin van het ‘Oude Raethuys’.
Meer doneren mag dan natuurlijk ook!